torstai 20. toukokuuta 2010

Accept, Virgin Oil Helsinki 18.5.2010

"The legend is back" -tekstit koristivat Acceptin tuoreita kiertuepaitoja, kun yhtye saapui Helsinkiin esittelemään uutta kokoonpanoaan. Suuri mielenkiinto kohdistui uuteen laulajaan Mark Tornilloon, sillä bändi on aina kulminoitunut vahvasti alkuperäisvokalistin Udo Dirkschneiderin tunnistettavaan ääneen.

Accept mallia 2010 on:

* Wolf Hoffmann: kitara
* Peter Baltes: basso
* Herman Frank: kitara
* Mark Tornillo: laulu
* Stefan Schwarzmann: rummut

Yhtyeeltä on odotettavissa uusi levy ilmeisesti vielä tämän kesän aikana ja esimakua siltä saatiin Virgin Oilin keikallakin parin kappaleen verran. Muuten ilta olikin täyttä kasariheavyn juhlaa ja pääosassa olivat Breaker-, Restless & Wild-, Balls To The Wall- ja Metal Heart-albumeiden kappaleet.

Keikan settilistaa laatiessa bändi ei ollut jättänyt mitään sattuman varaan, vaan runsaslukuinen yleisö sai sitä mitä oli tullut hakemaankin. Ennen keikkaa taustamusiikkina soineen Ronnie James Dion valikoidun tuotannon jälkeen Accept sähköisti tunnelman Metal Heartin tutulla introlla. Klassikkobiisin jälkeen lisää löylyä ja Midnight Mover, Living For Tonite, Restless & Wild.. tuttua Acceptia kappale toisensa jälkeen. Mark Tornillon laulu sopii bändiin hyvin ja miehen esiintyminen ja olemus toi ajoittain mieleen AC/DC-legenda Bon Scottin. Vain keikan parissa kappaleessa tuntui sille, että Udoa olisi tarvittu, sillä ainakin Son Of A Bitchissa ja Burningissa laulu jäi hieman ponnettomaksi.Pientä miinusta kokonaisuuteen myös äänentoistosta, sillä ainakin yläparvella ääni puuroutui ajoittain.
Bändin johtohahmo oli selkeästi kitaristi Wolf Hoffmann, jonka energistä esiintymistä oli hauska seurata ja miehen soolo-osuuden pätkät klassisen musiikin klassikoista istuivat kokonaisuuteen hienosti.

Settilista oli siis vakuuttavan kova hittiputki, johon uutta tuoreutta toivat pari tulevan levyn kappaletta. Varsinkin Teutonic Terror vakuutti livenä.
Kokonaisuutena tasavahva ja ihan viihdyttävä yli kaksituntinen, jolla Accept osoitti olevansa ihan kelpo kunnossa. "The legend is back".


1. Metal Heart
2. Midnight Mover
3. Living For Tonite
4. Restless And Wild
5. Son Of A Bitch
6. Losers And Winners
7. London Leatherboys
8. The Abyss
9. Run If You Can
10. Teutonic Terror
11. Breaker
12. Bulletproof
13. Neon Nights
14. Winterdreams
15. Classical Medley
16. Flash Rockin' Man
17. Up to Limit
18. Demon's Night
19. Turn Me On
20. Bass Solo
21. Monsterman
22. Burning

Encore:

23. Princess Of The Dawn
24. I'm A Rebel

Encore 2:

25. Fast As A Shark
26. Balls To The Wall

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti