torstai 8. huhtikuuta 2010

The Macallan 1876 Replica & HPK

Ennen päivän viskiesittelyä on pakko palata eilisiin jääkiekkotunnelmiin. HPK nappasi kotivoiton HIFK:stä lukemin 3-1 ja eteni liigan välieriin voitoin 4-2. Neljän parhaan joukkoon selviytyminen on Kerholta jälleen hemmetin kova suoritus ja joukkue onkin ehdottomasti yksi kauden suurista voittajista kävi sitten jatkopeleissä miten tahansa. Täytyy vain toivoa, että HIFK-sarjassa nähty huikea työmoraali, periksiantamattomuus ja luja tahto jatkuu vielä tulevissa koitoksissakin. Mutta nyt parin kuvan myötä onnittelut HPK:lle välieräpaikasta.

Oranssit juhlat

Kiitokset

HIFK:n kesälelutJa pelin jälkeen viski, tällä kertaa avausvuoron sai

The Macallan 1876 Replica, 40,6%.

Tämä "Mäkkärin" Replicasarja sai taannoin hieman negatiivistakin julkisuutta, kun paljastui, että osa näiden pullotusten malleina käytetyistä alkuperäispullotteista paljastuikin väärennöksiksi.

Mutta maistetaan:

Kevyehkö tuoksu on tasapainoinen, mukavalla tavalla hennosti savuinen ja maltillisen sherryinen. Maltaisuus tuntuu kuivahkona taustalla.

Maku on ihan mukava ja "helppo". Alhainen alkoholiprosentti tuntuu keveytenä ( ja jossain määrin vetisyytenä) ja kun sherryäkin löytyy vain hennosti, pääosaan pääsevät täyteläinen maltaisuus, hento savu sekä aavistuksenomainen tammisuus.
Jälkimaku on mukavan "lämmin" ja koostumus tuntuu muuttuvan hieman öljyisempään suuntaan. Hento turve jää leijumaan kitalakeen.

Kokonaisuutena ihan hyvä ja hyvin tyypillinen "perus" Speysiden viski, joka ei kuitenkaan tarjoa mitään maata järisyttävää makuelämystä. Toisaalta tämä juoma on niin "perinteinen" ja helposti juotava Skotti, että jos tästä viskistä ei edes jollain tavalla pidä, niin silloin ei pidä viskistä.

Tämä pullote ei pärjää tislaamon täysin Sherrykypsytetyille versioille, mutta tarjoaa kuitenkin jotenkin jämäkämmän ja täyteläisemmän profiilin kuin monet Fine Oak-sarjan versiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti