sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Leafblade

Vaiheeksi taas musiikin pariin ja napataanpa tällä kerralla käsittelyyn ehkä hieman vähemmän tunnettu Brittikokoonpano eli Leafblade.

Aloitetaan viime vuoden loppupuolella julkaistulla levyllä,

Leafblade -
Beyond Beyond:


Pääosin akustista folkrockia sisältävä levy on tyylikästä kuunneltavaa. Kauniit kitaramelodiat, pehmeä laulu, sekä aavistuksen mystinen tunnelma luovat levylle mukavan ja rauhallisen kokonaisuuden. Tunnelmat soljuvat aina keskiajalle ja kelttiläiseen mytologiaan, ilmapiirin ollessa sopivan raukea ja "utuinen". Bändin hahmot, Sean Jude ja Anatheman riveistä tuttu Daniel Cavanagh ovat luoneet onnistuneen ja valtavirrasta poikkeavan levyn, jonka parissa on mukava rauhoittua vaikkapa vuorokauden viimeisinä tunteina.

Sitten yhtye livenä:

Leafblade, Suisto-klubi, Hämeenlinna 8.4.2010


Kaksi miestä ja kitarat, siinä lähtökohdat illan akustiselle keikalle. Yleisöä paikalla vain kourallinen, mutta se ei tahtia haitannut. Duon työskentely lavalla oli ammattimaista, ja herkkää musisointia kuunneltiin välillä hiiren hiljaa. Keikka oli hyvä osoitus siitä, että aina ei tarvita massiivista kalustoa ja miehistöä, vaan pelkästään kahdella kitaralla ja laululla saadaan aikaan jo varsin antoisa ja monipuolinen äänimaailma.

Kappaleissa pääpaino oli luonnollisesti Beyond Beyond-levyn materiaalissa, joista parhaiten mieleen jäi vahva The Roots And The Stones.
Cover-kappaleillekin oli setissä tilaa ja varsinkin Led Zeppelin-raita Going To California oli makoisaa kuultavaa ja hyvin paikkaansa puolusti myös encorena kuultu Simon & Garfunkel-laina The Boxer.

Mukavan intiimi, tyylikäs ja erilainen keikkakokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti