sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Delain: April Rain


Nightwish, Within Temptation, Evanescence...yms ovat kulkeneet kärkikaartissa musiikkityylissä, missä perinteinen rock/metallimusiikki on yhdistetty mahtipontiseen , monipuoliseen ja sinfoniseen esitystapaan, sekä tulkintojen kulminoituessa naislaulajiin. Sittemmin tämä tyylisuunta on kehittynyt jonkilaiseksi muoti-ilmiöksi, sillä vastaavia bändejä alkaa olla jo valtavasti ja lisää putkahtelee esiin kuin sieniä sateella.

Within Temptationin tavoin Hollannista on kotoisin myös vuonna 2006 ensialbuminsa Lucidity julkaissut Delain, joka onnistuikin sillä, sekä tällä viimevuotisella kakkosalbumillaan April Rain varsin mukavasti.
April Rain on äänimaailmaltaan todella monipuolinen ja runsas, sillä tutun "särökitaran" ohella kuullaan myös runsaasti herkempiä sävyjä, kuten pianoa, jousia, yms... orkestraalisuuden ollen vahvasti läsnä läpi levyn. Kappaleet ovat tasaisen vahvoja ja tätä levyä, sekä laulaja Charlotte Wesselsin kaunista ääntä on helppo ja miellyttävä kuunnella. Mukavan reipasta, melodista ja piristävää musiikkia vaikkapa lenkkipolulle tai automatkalle.
Kappalemateriaalin tasaisuudessa piilee kuitenkin levyn tietty sudenkuoppa, sillä hieman enemmän toisistaan poikkeavilla kappaleilla olisi levy saanut syvyyttä ja mielenkiintoa huomattavasti lisää. Nyt mennään sitä tasaista keskitietä alusta loppuun.
Sinivalkoista väriäkin levyllä kuullaan ja varsin upealla tavalla! Nigtwishistä, Tarotista ja Kuorosodastakin tuttu Marco Hietala vierailee levyn parilla biisillä ja varsinkin Control The Storm on jykevää kuultavaa. Marcon laulusuoritus nostaa biisin tällä levyllä ylitse muiden todelliseksi albumin kulmakiveksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti