perjantai 9. huhtikuuta 2010

Compass Box Morpheus

Compass Box on varsin mielenkiintoisten sekoiteviskien valmistamiseen erikoistunut yhtiö ja hyvin usein raaka-aineet pullotuksiin löytyvät vain hyvistä mallasviskeistä. Niin myös tämänketaisessa maisteltavassa, joka on siis

Compass Box Morpheus, 46%.

"Compass Box “Morpheus” (the Greek god of dreams) was a bespoke bottling of just over 900 bottles made for Milroy’s of Soho in London." Bottled in August 2007.

Kuuleman mukaan tähän sekoitukseen joka sisältää vain mallasviskejä, on käytetty viskejä seuraavilta tislaamoilta: Ardmore, Clynelish, Teaninich ja Dailuaine. Ikähaarukka pyörinee 10 - 14 vuosien kieppeissä.

Viskin tuoksu on puhdaslinjainen, tasapainoisen maltainen ja hennon turvesavuinen. Raikasta meri-ilmaa ja suolainen tuulahdus. Savuisuus toi mieleen Caol Ilan piirteet, kun en koostumusta tiennyt, mutta tuo mukava vivahde olikin peräisin Ardmorelta.

Maku on pehmeä ja varsin kaunis. Hento turpeisuus & kevyt, tyylikäs savu. Makeahkoa kevyttä tervaisuutta (sisu-pastilli), jonka taustalla makeaa hedelmäisyyttä ja karamelliä, (vaahtokarkki) & aromikasta ja öljyistä mausteisuutta.

Jälkimaku on mukavan pitkä ja "elävä". Jälleen sopivan hentoa savua, tervaa, vaahtokarkkia ja englantilaista hedelmäkakkua. Lopussa kevyt suolainen vivahde.

Tässä viski jossa palikat oli saatu mukavasti kohdalleen. Hyvä, tasapainoinen ja vivahteikas sekoitus. Hakkaa kirkkaasti monta single malt viskiä.

1 kommentti:

  1. En ole oikein osannut arvostaa tätä Morpheusta, ostaessani pullon se ei oikein avautunut. Noh, kenties se kuuluu sarjaan "paranee ajan kanssa"..

    VastaaPoista