tiistai 23. maaliskuuta 2010

Longrow 10 yo 1991 Sherry Wood.

Helmikuun alkupuolella blogissani oli esittelyssä Longrow 10 yo Sherry Wood, mutta nyt tarjoutui tilaisuus maistella tuon herkullisen viskin rinnalla myös saman viskin "vintageversio". Ennakkoaavistus itsellä oli, että samaa tavaraa pulloista löytyy, mutta kuinka sitten kävikään?

Longrow 10 yo 1991 Sherry Wood. 46%, bottled 21.5.2001.

Tuoksussa esiin nousee hallitsevana elementtinä raikas sherryisyys. Taustalla kevyttä turpeisuutta, oliiviöljyä sekä kaakaota. Aavistus raikasta herukkaa.

Maku on täyteläisen kermainen ja kirpeällä tavalla sherryinen. Hento turvesavu tuntuu mukavasti taustalla. Jossain vaiheessa esiin nousee hieman pistävää yrttimäisyyttä.

Jälkimaku on lyhyehkö, kuivuen maltaisempaan suuntaan sherryn hiipuessa taustalle. Aivan lopussa terävän suolainen piikki.


Kuinka tämä sitten vertautui "vuosikerrattomaan" versioon?

Varsin selkeitä eroja löytyi ja tämä 1991 versio olikin yllättäen selvästi nuoremman oloinen kuin vuosikerraton versio, josta siis jäi ikäistään vanhempi ja "kypsempi" vaikutelma. Myöskään aiemmin arvostellun 10 yo:n todella öljyistä rakennetta & täyteläisyyttä ei tämä 1991 aivan samalla tavalla tavoittanut. Hyvä viski kuitenkin tämäkin, mutta silti askeleen veljeään perässä.

1 kommentti: