perjantai 11. joulukuuta 2009

Bunnahabhain 1967 33yo DL OMC.


Iäkästä ja pehmeän hedelmäistä Islayviskiä lasissa:

Bunnahabhain 1967, 33yo, Cask Strenght 41,25%, distilled May 1967, bottled February 2001. Douglas Laing Old Malt Cask, 204 bottles.

Tämän hennon vaaleankeltaisen viskin tuoksu on vaikuttavan upea ja tyyliltään hyvin lähellä vaikkapa saman aikakauden Bowmoreja. Kypsää trooppista hedelmäisyyttä ja kesäistä yrttitarhaa, jossa Nokkonen/herukka nousevat vahvana esiin. Turpeisuutta vain aivan kevyesti taustalla.

Maku on täyteläisen pehmeä, tarjoten vahvaa kirpeää marjaisuutta, viinimarjamehua, kuivahkoa hedelmäisyyttä (ananas, aprikoosi) ja aavistuksen turvetta. Voimakkaan mineraalinen merellisyys tuo mukavan raikkaan ja suolaisen vivahteen.

Jälkimaku on pitkä ja siinä esiin nousee kaunis tammen vivahde. Myös hedelmäisyys jaksaa kantaa mukavan makeahkona loppuun asti.

Kokonaisuutena todella kauniisti ikääntynyt, tasapainoinen ja herkullisen hedelmäinen Bunna. Myös lopun harvinaisen tyylikäs tammisuus viehättää. Kilpailee tasapäin 1960-luvun hienojen OB-pullotteiden rinnalla. Yksi niistä viskeistä, missä 0,7l pullo alkaa äkkiä tuntumaan liian pienelle...

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Teknisiä ongelmia, siksi nämä repeat-viestit jotka siis poistin.

    VastaaPoista
  3. Hienon hedelmäinen, raikas ja makeahko viski on kyseessä, ei uskoisi Islayn tuotteeksi sinänsä. Ikä ei tässä todellakaan tunnu, uskomatonta sinänsä. Hieno juoma jota on helppo nautiskella!!

    VastaaPoista