perjantai 16. lokakuuta 2009

Kuukauden levyklassikko 10: Van Halen - Van Halen


Van Halenin ensimmäinen albumi, nimeltään yksinkertaisesti Van Halen vuodelta 1978 on mahtava klassikko, joka on yksi parhaista debyyttialbumeista koskaan. Tällä levyllä kitaristi Eddie Van Halenin tyyli soittaa instrumenttiaan löi maailman rockpiirit ällikällä, vastaavaa ei oltu ennen kuultu. Levyllä kuultava Eddien soolo Eruption onkin vuodesta toiseeen korkealla kun jossain äänestetään parhaista kitarasooloista.
Laulaja David Lee Roth oli jo keikoilla osoittautunut vartaansa vailla olevaksi showmieheksi ja tuo kuuluu myös tällä levyllä vahvana, monipuolisena ja vaihtelevana tulkintana. Laulu on välillä kuin suurta teatteria. Rumpali Alex Van Halen ja basisti Michael Anthony täydensivät tämän klassisen nelikon, joka oli hioutunut saumattomaksi kokonaisuudeksi lukuisten klubikeikkojen myötä.

Itse albumilla tunnetuimmat kappaleet ovat Eruptionin lisäksi levyn ensisinglenäkin julkaistu The Kinks-cover You Really Got Me, reipas ja mukaansatempaava Ain't Talkin' Bout Love, sekä levyn tyylikäs ja vahva avasraita Runnin' With The Devil.
John Brim-cover Ice Cream Man tarjoaa perinteistä rock'n'rollia kun taas I'm The One:n swengaavat lauluosuudet tarjoavat täysin toisenlaista vivahdetta ja sen enempää erittelemättä yksinkertaisesti kaikki kappaleet toimivat ja puolustavat paikkaansa levyllä.
Levyn kokonaisuus on varsin toimiva, monipuolinen, yllätyksellinen ja tehokas, joten tätä melodista, vahvan kitaroinnin sävyttämää hardrockia kuunnellessa aika kuluu kuin siivillä. 35 minuuttia rockin historiaa.

Koko kappalelista:

1. Runnin' With The Devil
2. Eruption
3. You Really Got Me
4. Ain't Talkin' Bout Love
5. I'm The One
6. Jamie's Cryin'
7. Atomic Punk
8. Feel Your Love Tonight
9. Little Dreamer
10. Ice Cream Man
11. On Fire

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti