tiistai 27. lokakuuta 2009

Aberlour 12 yo Douglas Laing Old Malt Cask, Advance Sample


Suurimpaan osaan markkinoilla olevista Aberlour-viskeistä on kypsytyksessä käytetty ainakin osittain ex-Sherrytynnyreitä. Douglas Laingin valikoimasta löytyi kuitenkin kokonaan ex-Bourbontynnyrissä kypsytetty versio ja katsotaanpa mitä se pitää sisällään.

Aberlour 12 yo, 50%. Refill Hogshead, distilled 10/1996, bottled 3/2009. Douglas Laing Old Malt Cask Advance Sample, 5023.

Tuoksu on kevyen viljainen ja hapokkaan hedelmäinen, (päärynä). Hunajaa, vaniljaa.

Maku on kevyt ja kohtalaisen pehmeän tuntuinen. Raikasta kirpeähköä hedelmää, kuivaa maltaisuutta. Hunajaisuus tuo hieman makeutta, mutta jotain oleellista mausta jää puuttumaan.

Terävä jälkimaku on lyhyt ja tuntuu korostavan viskin hieman mitäänsanomattomaksi jäävää kokonaisilmettä.

Yksinkertainen, (vaisu) perusmalt. Eipä tällä juuri ole kuin kuriositeettiarvo tislaamon erilaisten kypsytystynnyreiden bongaajille, muuten täysin turha tuote. Tämän jälkeen ymmärtää hyvin, miksi lähes kaikki Aberlourit ovat Sherrykypsytettyjä.

1 kommentti:

  1. En ole itse tätä vielä maistanut, kun ei ole omaa pulloa ja kavereiden kanssa ei ole saatu sopivaa hetkeä aikaiseksi, mutta yhden first fill bourbon-Aberlourin maistaneena täytyy sanoa, että tuosta (myös kaapissa kerrotun pohjalta) tulee mieleen lähinnä huono/väsynyt ties-kuinka-mones-refill tynnyri. Mutta tottahan se on, että Aberlour tuntuu sherryssä viihtyvän varsin hyvin, joskin sellainen yleensä sherryn vaikutukseksi kuvittelemani makea rusinaisuus oli myös new makessa.

    VastaaPoista