lauantai 1. elokuuta 2009

Viskidrinkkejä

Itse olen aina nauttinut viskini sellaisenaan, (edes jäät eivät yleensä ole sallittuja lisukkeita), mutta kyllähän maailmalla jopa single malt-viskiä käytetään juomasekoituksissakin. Jotenkin on vain vieras ajatus lähteä itse edes kokeilemaan, mutta toisaalta pienet kokeilut voisivat olla hyvinkin mielenkiintoisia ja varmasti siitä "perus Glenfiddichistä" löytyisi tällä tavoin ihan uusia ulottuvuuksia.

Näitä uusia käyttöideoita viskilleen voi katsastaa vaikkapa täältä. Artikkelin mainiot kuvat saivat ainakin veden kielelle. Ehkä minäkin joskus...

PS. Viskidrinkkikeskustelua Suomenkielellä löytyy esim. Virtuaalisen Viskikaapin foorumilta.

2 kommenttia:

  1. Totta puhut, pitäisi itsekin joskus rohkaista mielensä ja kokeilla. Itse joskus olen kokeillut parin sitruunatipan lisäämistä viskiin ja joidenkin kanssa se toimii mukavasti (eri asia voiko tuota vielä drinkiksi kutsua).

    Täällä on myös jonkin moista luetteloa viskidrinkeistä:

    http://cocktails.about.com/od/whiskeyrecipes/Whiskey_Recipes.htm

    VastaaPoista
  2. Single malt drinkeissä? Pienellä varauksella ihan ookoo - ei niitä arvokkaimpia ehkä tohdi drinkeiksi sekoittaa ;).

    Itse olen Skotlannissa juonut gaelic coffeeta (kai sitä voi drinkiksi kutsua). Se oli muuten kuin irish coffee, mutta irkkuviskin sijaan siihen oli sekoitettu skottilaista single maltia (en kylläkään kysynyt mitä). Varmaankin vain voimakkaimmat piirteet saattavat kahvin seasta erottua, mutta ei se mitään viskihifistelyä ollut. Kiva kokemus kuitenkin :).

    VastaaPoista