torstai 9. heinäkuuta 2009

Whitesnake - Slide It In, 25th Anniversary Special Edition.



Viimekuussa putkahti kauppoihin pari mukavaa remaster-levyä, kun Whitesnaken Slide It In sekä Slip Of The Tongue saivat uudet muhkeat julkaisunsa.

Näistä omasta mielestä parempi ja "klassisempi" Snakelevy on alunperin vuonna 1984 julkaistu Slide It In ja tätä levyä tulikin nuoruusvuosina kuunneltua ja paljon! Mutta varsin hyvältä tämä kuullostaa edelleen näin vuonna 2009:kin.
Tähän remaster-versioon on saatu nyt ensi kertaa samoihin kansiin levyn Euro- ja Jenkkiversiot, jotka hieman poikkeavat toisistaan, sillä näiden versioiden välillä bändi koki pientä miehistönvaihdosta ja jälkimmäinen Jenkkimarkkinoille tehty versio äänitettiin uuden kokoonpanon toimesta uudestaan. Kattava selvitys tästä "säätämisestä" ja näiden levyjen eroista löytyy esim täältä.
Levyn bonuksena saadaan nykytyylin mukaisesti myös DVD, johon on kerätty muutama levyn promovideo, sekä jokunen livebiisi. Tuttua, mutta edelleen ihan käypää matskua.

Mutta itse musiikki.
Tällä levyllä Whitesnake siirtyi bluespohjaisesta poljennosta ensi kertaa enemmän ns. valtavirtarockin pariin, mutta tarttuvat heavybiisit toimivat. Levy onkin huikea kokonaisuus, varsinainen melodisen heavyrockin ilotulitus, jossa heikkoa lenkkiä ei juuri ole. Biiseista mainittakoon tässä nyt vaikkapa upea Love Ain't No Stranger, mahtipontinen Slow & Easy, reipas Guilty Of Love ja räväkkä nimibiisi Slide It In.

"Aitoa" ja hyvää herkkua kasarirockin ystäville! Suosittelen.

1 kommentti: