keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Highland Park Bicentenary 1977


Lisää viimeviikon kesätastingin satoa.. Vuorossa "nollaviskin" virkaa toimittanut Orkeysaarilta tuleva Highland Park Bicentenary 1977, 40%, bottled 1998.

Tällä viskillä juhlistettiin tastingimme lisäksi alunperin tislaamon 200-vuotista taivalta 1798 - 1998.

Tuoksu on huumaavan aromikas. Hunajaa, kanervaa, sekä hentoa savuisuutta. Siis kaikki piirteet, jotka yleisimmin liitetään Highland Parkiin. Upea!

Maku on kevyt ja tyylikkään hienostunut. Pehmeä hunaja tuntuu vahvana ja savuisuus pysyttelee sopivan hillittynä. Taustalta nousee esiin hieman kirpakkaa yrttisyyttä.

Jälkimaku on suhteellisen hento ja jää hieman turhan lyhyeksi.

Kokonaisuutta arvioitaessa tuoksu antoi tällä kerralla enenmmän kuin maku, mutta upean kaunis ja herkkä klassikkoviski tässä kuitenkin on käsillä. Ei kiireisille juojille, vaan jo pelkästä tuoksusta kannattaa nauttia pitkään...




Katso myös tämä aiheeseen liittyvä juttu.

1 kommentti:

  1. Tätä HP:ta tuli maisteltua viime syksynä, yllätys yllätys Japanissa. Olin onnessani siihen törmätessäni silloin, mutta näin jälkikäteen en olekaan enää niin yllättynyt, että juuri Japanissa tähän viskiin törmäsin.

    Itse koin viskin aika samalla tavalla kuin "Smoke", omassa mielessäni kuitenkaan ei tuoksu ottanut mausta niskalenkkiä vaan meni aika 50/50. Bicentenary oli suussa kuin silkkiä, en ole vastaavanlaiseen Highland Parkiin aiemmin törmännyt.

    t: "Shepherd"

    VastaaPoista