sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Milford, (Willowbank distillery), 19yo 1988


Suomen Mallaswhiskyseuran vuosikokoustastingiin oli eksynyt kirjava joukko erilaisia viskejä. Näistä pariin tuotteeseen tuli keskityttyä hieman tarkemmin ja nyt siis tarkastelussa viski Uudesta-Seelannista.

Milford on lähtöisin Willowbankin tislaamolta (tai toiselta nimeltään Wilson Distillery). Tislaamon viskiä on aiemmin julkaistu Lammerlaw-nimellä. Tislaamo lopetettiin vuonna 2000 ja jäljellä olevaa varastoa on myyty Milford-tuotenimikkeellä.

Mutta mitä pullosta löytyi:

Milford 19 yo., 49,7%, (Willowbank distillery, New Zealand), 1988 / Dec 2007, Batch 594, No. of bottles 247.

Tuoksu on terävä, sitruksinen ja vaniljainen.
Maku on alkoholin hallitsema, (joku maistelijoista sanoi jopa "pontikkamainen", mikä ei tunnu kyllä kovin mairittelevalle lähes 20-vuotta kypsytetystä juomasta). Alkoholisuuden alta paljastuu kuitenkin muutakin, alkuun jotain pistävää sitrusta, kuivaa ruohoa ja hieman toffeista makeutta.
Jälkimaku on lyhyt, terävä ja jotenkin epämiellyttävä.

Vesilisän kanssa tuoksu muuttuu huonoksi, joku outo tunkkaisuus nousee pintaan. Maku menettää "voimansa" ja väljähtyy kovin mitäänsanomattomaksi.

Ei siis mikään suosikkiviski minulle, mutta todella mielenkiintoista oli päästä maistamaan kyseinen tuote, sillä tuskin toista kertaa eteen vastaavaa pullotetta tulee.

Toisesta mielenkiintoni herättäneestä pullosta arvio huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti