perjantai 13. helmikuuta 2009

Rare Malts Winter Special - yhteenvetoa

Vajaan kuukauden aikana tuli maisteltua ja arvostelua tähän blogiin täysi tusina Rare Malts-sarjaan kuuluvia viskejä. Tämä on pieni osa yli 100 pullotetta käsittävästä sarjasta, mutta vertailu antoi kuitenkin hieman viitteitä minkälaisesta sarjasta kokonaisuutena on kyse. Laatu oli pääosin erittäin korkeaa ja tämä sarja tarjoaa kyllä mielenkiintoista haastetta viskeihin tutustumiseen. Monien pullotteiden korkea alkoholiprosentti tuntui välillä hyvinkin haasteelliselle ja vaikeallekin, joten aikaa ja veden kanssa kikkailua tarvittiinkin monen juoman kohdalla. Pettymyksiäkin joukosta löytyi, mutta muutama todellinen helmikin joukossa oli. Varsinkin Port Ellenit ja Millburn olivat huikean hyviä viskejä!
Nyt täytynee alkamaan keräämään uutta tusinaa seuraavaa vertailua varten:) Kuvassa pullot vielä yhteispotretissa. Kiitokset myös parin pullon "lainaajalle".


Jos Rare Malts kipinä pääsi iskemään, niin aiheesta löytyy varsin suositeltavaa lukemista: Ulf Buxrudin "RARE MALTS, facts, figures and taste" tarjoaa täydellisen oppaan koko sarjaan ja siihen kuuluviin tislaamoihin. Erittäin upea ja loistava kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti